Budite najbolja verzija sebe

Posljednja tri mjeseca za mene su definitivno početak jednog novog načina života. Motivirat se o odrediti sam svoj individualni, za početak kratkoročni cilj, za mene je bio neostvariv san.

Izlike su uvijek postojale kao npr. Astma koja mi prilično onemogućava bavljenje bilo kakvim sportom i jasno vrijeme koji je bio moj najveći krivac. Osoba koja će me izvuć iz kuće i uvuć u teretanu, gotovo da nije postojala. No, zahvaljujući osobi (Jurica K.) koji me svojom motiviranošću potaknuo da ipak za početak okrenem samo broj i odem na ogledni sat, pretvorilo se u 3 mjeseca vježbanja.

Pitate se kako? Vrlo jednostavno. Potrebne su vam tri stvari – motivacija, tenisice i članarina u teretani. Za sve u životu je potrebna motivacija. Kad si motiviran onda  i ono nemoguće ti se čini mogućim. Probuditi se se ranije (7h) i odraditi trening na samom početku dana za mene je bilo neostvarivo, no danas neprocjenjivo. Osjećaj odličan, puna energije i ono najvažnije imam vremena za sve ostale aktivnosti.

Promijeniti stanje uma znači promijeniti tijelo. Astma  koja mi je u početku stvarala problem, postala je zaborav. Tijekom sportske aktivnosti povećala mi se  dubina disanja, poboljšao plućni kapacitet te cirkulacija i rad srca. Ljudima se sviđa kako izgledam, žele od mene čuti savjet.

Što se promijenilo? Pa svaki dan smo bombardirani reklamama, oglasima i jeftinim trikovima do lakog izgleda i novim dijetama „savršenim“ tijelima koje uzrokuju stres kod većine ljudi, a posebno mladi. Sve skupa rezultira depresijom i manjkom samopouzdanja. Sve što trebate jest prihvatiti sebe onakvim kakvim jeste, a vaš cilj bi trebao biti što zdraviji stil života. Zdravo se hranite i vježbajte. Tako ćete se bolje osjećati. Stav koji ćete imati sami prema sebi od velike je važnosti.

Prigovaranje neće sagorjeti kalorije. Temelj uspjeha je i pozitivan stav. Motivacija je rasla iz dana u dan, ali zahvaljujući i treningu u paru (IvanaJ) jer vježbam s osobom koja ima isti cilj.

Na kraju, ne manje važnom, hvala mom treneru Mariu V. koju je moju riječ nemoguće učinio mogućim. Pravi trener je ključ uspjeha, a ja sam imala sreće. J Odabir pravog trenera može odrediti vaš stav prema sportu, odrediti vaš napredak.

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Call Now Button