Jačanje bez straha

Čvrst i jak mišićni tonus od izuzetne je važnosti u sportskom, kao i svakodnevnom životu. Osobito kada govorimo o gornjem dijelu tijela, važan nam je za svladavanje novih izazova i proporcionalno tome- napredak. Zbog genetske predispozicije za jači izražaj mišićnog tkiva radi hormonskih podražaja (najviše testosteronom), muška populacija često puno lakše dolaze do rezultata u tom području, nego što dolaze žene. To ne znači da u rezultate nije uloženo puno truda, koji će, uz dodatno unošenje većih doza protein od uobičajnih, zasigurno biti vidljivi.

Kada govorimo o ženama, one se često boje rada na gornjem dijelu trupa i rukama, misleći da će se previše razviti u tom području i postati “nabildane”. I sam genetski faktor drži ih podalje od toga. Takvom vrstom treninga i standardnim načinom prehrane je gotovo nemoguće doći do takve strukture tijela. Zbog toga nema straha pri uzimanju bučica, girja i ostalih rekvizita u nastojanju pružanja vanjskog opterećenja za ruke.

Osim zbog razlike u spolu, mnogi drugi genetski faktori određuju kojom ćete brzinom stići do željenih rezultata. Nekim osobama to će brže ići od ruke, dok će drugi morati uložiti više truda, volje i imati čvršću motivaciju. Ipak, ostavivši po strain genetiku, trebamo si posvijestiti da nas ništa nemože spriječiti u postizanju cilja, ukoliko dovoljno ustrajemo.

Uz pozitivno razmišljanje i zdrav duh koji zna da ništa nije nemoguće, vaše tijelo lakše će se uhvatiti u koštac s izazovima i ispuniti cilj. Bez obzira na spol, dob, trenutnu fizičku kondiciju i snagu, ne dozvolite si podcjenjivanje, osobito ne od strane sebe. Tako ćete najbrže napredovati i stići do trenutka kada će vam ono što ste nazivali treningom, postati zagrijavanje.

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Call Now Button