KAKO zadržati ZDRAVE NAVIKE ovih blagdana?

Sada službeno odbrojavamo do Božića, otvaramo prve prozorčiće adventskog kalendara, planiramo zabave i druženja te privodimo godinu kraju. Za vrijeme blagdana jako je teško zadržati zdrave navike i sav trud koji smo ulagali u sve prethodne mjesece u godini. Prepuštamo se raznovrsnoj hrani, piću, zabavama i svemu što blagdani donose. To nije loše, svi uživamo u tome, ali pokušajte se držati osnovnih sitnica i ne zaboravite sasvim na svoje rutine.

5 SAVJETA KAKO NE IZAĆI IZ RUTINE:

1. Varajte nekoliko dana, ne cijeli mjesec
Prosinac je posebno socijalan mjesec, vrijeme zabava, domjenaka, druženja s obitelji i prijateljima te vas lako može dovesti do siječnja i nekoliko kilograma više! Ovo ne mora biti mjesec u kojem sasvim zaboravljate na vašu rutinu. Ako idete u teretanu tri puta tjedno, pokušajte otići dva puta. Smanjite, ne zaboravljajte!
Ako znate da navečer imate večeru, pokušajte umjerenije jesti kroz dan.
Ako ćete već piti alkohol, pokušajte piti laganija pića, zamijenite pivo i koktele pjenušavim proseccom ili ginom. U svakom slučaju, dobro je opustiti se i nagraditi nekoliko dana, ali ne mora trajati cijeli mjesec.

2. Teretana će biti ugodnija za vježbanje
Nije tajna da se u prosincu broj korisnika teretana smanjuje. Vani je hladnije, mračnije, a ljudi bi radije vrijeme provodili u toplom domu ili u gradu na Adventu. Iskoristite to i odite u teretanu! Neće biti gužve, imat ćete slobodnije sprave za vježbanje, više zraka te ćete se nakon treninga posebno dobro osjećati.

3. Održavajte svoj imunitet
Prosinac se može činiti kao da traje mjesec i pol, može biti poprilično iscrpljujući. Stres na poslu, božićne kupovine, razna druženja, manjak sna… sve vas to može dovesti do pada imuniteta, a tada ste podložni bolestima. Vaše tijelo treba pomoć! Pazite na dovoljan unos vitamina te općenito zdrave prehrane. Tijelo vas u ovom periodu godine treba više nego ikada. Tjelovježbom podižemo razinu energije, oslobađamo se od stresa te jačamo imunitet.

4. Stimulirajte svoj metabolizam
Sa dolaskom hladnijih dana jedemo tešku zimsku hranu, jedemo više, češće, manje se krećemo te šokiramo svoj organizam. To nas može dovesti do tegoba sa probavom, nadutosti, dobivanjem viška kilograma i povećanim krvnim tlakom. Pomozite sami sebi. U svoj dnevni jelovnik uvrstite svježe namirnice, voće i povrće te osigurajte svome organizmu dovoljnu količinu mikronutrijenata. Odradite malo jači trening te tako pokrenite metabolizam i sagorite više kalorija. Ako je to previše za vas, ustanite sa kauča i krenite u šetnju brzim korakom barem 45 minuta. Značit će vam.

5. Uđite u novu godinu kao pobjednik
Najbolji razlog zašto ne prestati trenirati ovaj mjesec je ulazak u novu godinu sa sjajnim osjećajem zadovoljstva i ponosa. Nemojte odustati, držite se svog plana, svojih odluka, navika i rutine! Tijelo će vam biti zahvalno.

Želiš li ove blagdane početi malo drugačije, a znaš da ne možeš sam/a jer nisi dovoljno odlučna i motivirana osoba? Potrebna ti je pomoć sa strpljivom i stručnom osobom na putu ka ostvarenju tvog cilja?
Dosta je izgovora, javi se i dogovori konzultacije sa osobnim trenerom i već si na pravom putu.

#dostajeisprika #samokreni #jačiodizlike

Leave a Comment

(0 Comments)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Call Now Button